onsdag 26 januari 2011

Det kan bli lag på att förgifta ditt barn!

Ja att Lindex kläder skiljer i storlek beroende på om det är en pojk eller flickstorlek har väl inte undgått någon och visst fan är det upprörande?
Jag tycker det är fantastiskt att det till och med nämndes på nyheterna, det öppnar fler ögon för problemet, för det är ett problem och det förekommer inte bara på Lindex.

Samtidigt kan jag känna att jag blir lite trött över att det får STÖRRE uppmärksamhet än det faktum att våra barn på skolor och förskolor matas med kemiska light-produkter och direkt hälsovådligt margarin!
Livsmedelsverkets föråldrade rekommendationer kan komma att bli lagstiftade vilket i så fall TVINGAR skolor och förskolor att sakta förgifta våra barn.

Något borde göras, men då pressen tycks välja skygglappar så får vi väl helt enkelt börja med att sprida informationen och skriva under en namninsamling, det kan du göra på:
Nätverket mot lättprodukter i skolmatsalarna. 


Så kom igen, blogga om det, prata om det, läs på!
Det finns faktiskt undersökningar som visar att barn som äter margarin har astma och allergier i större utsträckning än barn som äter smör! En bråkdel av alla forskningsrapporter hittar du dels sammanfattade och dels länkade i sin helhet här.

Så!
Kom igen mammor och pappor därute, let's make some noise!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar