söndag 23 januari 2011

Härliga, kloka barn!

Läste just en artikel om hur skolbarn protesterar mot att de serveras margarin och lättmjölk i skolan.
När deras Bregott byttes ut mot Becel, började de ta med eget smör hemifrån och säger kloka saker som:

"Vi tror inte alls att det här margarinet är nyttigt för barn. Det finns en massa konstiga tillsatser i det och framför allt smakar det inte gott. Vi äter det inte. Får vi inte tillbaka det vi hade förut tar vi med eget eller så äter vi inga mackor."

Läs hela artikeln här. 

Till och med min lille skrutt verkar ha fattat vad som är smartast att äta.
Häromdagen fick han pasta carbonara och broccoli... all pasta hamnade på golvet medan h*n åt upp allt bacon och all broccoli som serverades bredvid och imorse fick h*n mackor med brie-ost, brödet låg på golvet och det skreks om mer ost!
Förra veckan åt vi fisk, h*n med potatismos, jag med blomkålspuré... tills h*n fick smaka mitt, sen puttade h*n resolut bort sitt potatismos och vägrade äta en enda tugga till av den.

Natural born LCHF-kid?

Jag lovade ju redan bland de första inläggen här att det kommer ett eget inlägg om varför INGEN bör äta margarin, jag hade glömt av det, men nu lovar jag igen. Senare idag eller senast imorgon.
Men för er som inte behöver övertygas så hårt kan vi dra det lite kort här med en gång.


Lätt & Lagom Ingredienser: (De flesta margariner innehåller minst lika många "ingredienser".)
Vatten, rapsolja, vegetabiliskt fett, kärnmjölk, modifierad stärkelse, smörolja, mjölksyrakultur, koksalt 1,3%, emulgeringsmedel E471 av vegetabiliskt fett, surhetsreglerande medel (mjölksyra, natriumcitrat, citronsyra), konserveringsmedel E202, arom, vitamin A och D.

Bregott Ingredienser:
Grädde, rapsolja, salt 1,2%, mjölksyrakultur, vitamin A och D.


Vilket känns mest naturligt att äta? 
Smör gör man genom att "vispa" grädde för länge och tillsätta salt, ev lite rapsolja för att det ska hålla sig mjukt. För att göra margarin behöver man kemikalier och tillgång till en fabrik eller i alla fall ett litet lab... vem litar du på mer, kossan eller fabrikören?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar